Anneler günü ile birlikte babalar günü kutladığımız en özel günler arasında, her özel gün gibi babalar gününde satışları artırmak da güzel bir fırsat. Geçtiğimiz Mayıs ayında anneler gününü geride bıraktık. Şimdi sırada babalar günü var. Birçok özel günde olduğu gibi bugün de hediyesiz geçilmeyecektir. Özellikle birçoğumuzun internet üzerinden alışverişe yöneldiği şu zamanda e-ticaret işletmecileri daha çok ziyaretçi çekmek ve babalar gününde satışlarını artırmak için neler yapabilirler? 

Babalar gününde satış artırma yöntemleri:

Babalar gününde satışlarını artıracak ana başlıkları şöyle listeledik;

İlgi alanına göre segmentasyon yapın

Pazarlamanın her adımında olduğu gibi babalar günü özelinde de segmentasyon önemli. Ziyaretçilerinizi hediye almak istedikleri kişinin ilgi alanlarına göre yönlendirebilirsiniz. 

Örneğin; Teknoloji tutkunu babalar için hediyeler, sporcu babalar için hediyeler, bahçeyle uğraşmayı seven babalar gibi farklı ilgi alanlarına yönelik başlıklar oluşturarak ürün sayfalarına ekleyebilir ya da web siteniz üzerinden satış yapıyorsanız pop-up gösterimleri ve alt kategoriler eşliğinde sunabilirsiniz. Bu yönlendirme hangi hediyeyi alacağı konusunda kararsız olan ziyaretçinize de yol göstererek iyi bir kullanıcı deneyimi kazanmanıza yardımcı olacaktır. 

Ziyaretçinizin aradığını daha kolay ‘filtrelemesini’ sağlayacak teklifler sunun. Örneğin; 100 TL altı en çok satın alınan babalar günü hediyeleri gibi önermeler yapabilirsiniz. Ayrıca babalar gününde en çok satış yapılan kategorileri ön plana çıkarabilirsiniz. 

Bir diğer yöntem olarak sepete eklenen ürün grubuna dahil yan ürünlerin fiyatlarında indirim yaparak ziyaretçilerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Örneğin; gömlek sepete ekli ise ceket ya da kravat ürünlerinde indirim yaparak müşterinize sunabilirsiniz. 

Doğru iletişim uygulayın

e-Ticaret üzerinden iş yapıyorsanız Google reklamları işinizin önemli bir parçasını teşkil ediyordur. Babalar gününe özel internet reklamlarına yaptığınız yatırımları artırabilirsiniz. Google reklamları üzerinden gelen ziyaretçilerin yaklaşık %70’inin tekrar geri geldiği ve satın alım yaptığı tahmin ediliyor. Bu sebeple yarattığınız reklamlarla ziyaretçilerinizi tekrar hedefleyin ve sitenize tekrar gelmelerini sağlayın. 

e-Posta ve sms gönderimleriyle müşterilerinize babalar gününe özel hatırlatmalar yapabilirsiniz. Aynı şekilde yine e-posta ve sms üzerinden henüz satın alım yapmamış üye ve ziyaretçilerinize babalar günü indirimlerinizle ilgili bilgi verebilirsiniz. Sepetine ürün ekleyip bırakan ziyaretçilerinizi de hedefleyerek hatırlatmalarda bulunabilirsiniz. 

Örnek çalışma: Oyun Modeli

İşinize yaratıcılık katın. Birden fazla babalar günü kampanya kurgusu oluşturarak müşterileriniz arasında çekiliş düzenleyin. Çekilişe katılarak edinecekleri kodları uygulayarak indirimden yararlanmalarını sağlayın. 

Geri sayım kurgusu hazırlayın

Son adım olarak babalar günü olan 21 Haziran’a kadar geri sayım uygulayarak kampanyalarınızdan bir an önce yararlanmaya teşvik edin. Bunu son 1 hafta ya da son 24 saat gibi kendi oluşturacağınız modellerle ayrı ayrı kurgulayabilir, bu şekilde babalar gününde satışı artırabilirsiniz. 

Hayatımızdaki özel insanlarla geçirdiğimiz her an çok kıymetli. Bunu ifade etmenin bir yolu olarak babalar gününü kutluyoruz ve sevdiğimiz insanları hediyelerimizle mutlu etmeye çalışıyoruz. Doğru kişilere doğru hediyeleri sunmak, iyi bir kullanıcı deneyimiyle hem müşterilerinizi mutlu edecek, hem de e-ticarete gönül verenleri doğru satış stratejileri üzerinden karlı çıkaracaktır.