Yengeç’in en çok tercih edilen özelliklerinden biri Kargo Entegrasyonu hizmeti.

Kargo Entegrasyonu, e-ticaret operasyonlarının önemli bir parçası olan kargolama işlemini kolaylaştıran bir uygulama. Kargo barkodunu otomatik oluşturup, barkodlu kargo fişinin çıktısı almanızı ve sipariş paketinizle birlikte kolayca kargoya vermenizi sağlar. Kargo Entegrasyonu hizmetini kullanarak pazaryeri veya e-ticaret mağazanıza düşen siparişlerin kargoya hazırlanma sürecini hızlandırabilirsiniz.

Yengeç’in Kargo Entegrasyonu Hizmeti

Bu yazımızda konu entegrasyonla ilgili aklınıza gelebilecek soruları cevaplandırmak istedik.

1. Yengeç’in kargo entegrasyonu nasıl çalışır?

– Pazaryeri ya da e-ticaret sitenize gelen siparişler mağaza entegrasyonu aracılığıyla çekilir.
– Çekilen siparişlerden kargo bilgileri alınarak kargo entegrasyonu ile kargo firmasına iletilir.
– Kargo barkodu oluşturulur.
– Entegrasyon panelinde yer alan sipariş listesinden barkodlu kargo fişi görüntülenir.
– Barkodlu kargo fişinin çıktısı kullanıcı tarafından gönderi paketine yerleştirilir.
– Kargo firması paketi teslim aldığında barkodu okutur.
– Okutulan barkoda tanımlı kargo takip kodu oluşur.
– Entegrasyon ayarlarında otomatik e-posta gönderim özelliği işaretli ise; siparişe ait kargo takip kodu paketi teslim alacak müşterinin e-posta adresine otomatik olarak iletilir.

2. Yengeç’in kargo firmalarıyla gönderi anlaşması var mıdır?

Yengeç olarak kargo firmaları ile gönderi anlaşmamız bulunmuyor. Entegrasyon sırasında kullanıcılarımızın kendi anlaşmalarına özel oluşturulan bilgiler ile bağlantı sağlanır. Eğer hali hazırda anlaşmanız bulunmuyorsa önce kargo firması ile görüşerek anlaşma sağlamanız gereklidir.

Kargo Entegrasyonu

3. Kargo firması ile var olan anlaşmamızı kullanabiliyor muyuz?

Evet. Kargo firması ile mevcutta var olan anlaşmanızı kullanabilirsiniz. Anlaşmanız yoksa öncelikle kargo firması ile anlaşma sağlamanız gereklidir.

Aras, UPS, Yurtiçi ve MNG kargo dışındaki kargo firmalarıyla maalesef entegrasyonumuz bulunmuyor. Çalıştığınız kargo firması için entegrasyon sağlamak istiyorsanız bize talep açabilirsiniz.

4. Birden fazla kargo firması ile çalışılması durumunda kargo firmalarının hepsi entegrasyona bağlanabilir mi?

Şu an için mağaza başına yalnızca 1 adet kargo entegrasyonu bağlanabiliyor.

Örneğin; 1 adet WooCommerce mağaza entegrasyonunuz varsa sadece 1 adet kargo entegrasyonu bağlanabiliyorsunuz. Bu sebeple Aras, UPS, Yurtiçi ve MNG Kargo firmalarının birden fazlasıyla ile de anlaşmanız varsa; sadece birini entegre edebiliyorsunuz. Aynı mağaza entegrasyonuna 2. veya 3. Kargo entegrasyonu maalesef bağlanamıyor.

Yengeç’in gelişmiş kargo entegrasyonu ile ilgili bilgi almak ve 15 gün ücretsiz denemek için “Kargo Entegrasyonu” sayfamızı inceleyebilirsiniz.

5. Her bir mağaza entegrasyonu için ayrı kargo entegrasyonu eklemek gerekir mi?

Evet. Bununla birlikte kargo entegrasyonları için kargo firmanızdan bir kere bilgi almanız yeterlidir. Aynı bilgiyi kullanarak tüm mağazalarınızdaki kargo entegrasyonlarınıza bağlantı sağlanabilir.

6. Entegrasyonlarda yer almayan bir kargo firmasıyla çalışıyorum, ne yapmalıyım?

Hali hazırda entegrasyon sağladığımız kargo firmaları Aras Kargo, UPS KargoYurtiçi Kargo ve MNG Kargo‘dur. Eğer çalışmakta olduğunuz kargo firması mevcut entegrasyonlar arasında yer almıyorsa; ve siz Sürat gibi önde gelen kargo firmalarından biri ile belirtilen kargo entegrasyonu hizmetini kullanabilmek istiyorsanız; API dokümanları hazır olduğu sürece bu firmaların da entegrasyonunu oluşturmak adına bize destek@yengec.co adresinden talep açabilirsiniz.

Kargo firmasına ait geliştirme yakın zamanlı geliştirme planlarımızda yer almıyorsa; talebinize uygun şekilde önceliklendirmek üzere teklif paylaşılacaktır.

7. SMS ile gönderi takip kodu iletiyor musunuz?

Hayır. Şimdilik sadece e-posta bilgilendirmesi yapılabiliyor. E-posta bilgilendirmesini kargo entegrasyon ayarlarından aktif hale getirebilirsiniz.

8. Kargo entegrasyonunu gerçekleştirmek için herhangi bir ön koşul gerekli mi?

Evet. Kargo entegrasyonu hizmeti kapsamında siparişlerin ilgili kargo hesabına bağlanması için öncelikle işletmeye ait e-ticaret veya pazaryeri mağazasının entegrasyonunun tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu sayede siparişte yer alan kargo bilgileri çekilerek, kullanılabilecektir.

9. e-Ticaret yapmıyorum, sadece Paraşüt üzerindeki siparişlerim için kargo barkodu oluşturabilir misiniz?

Hayır. e-Ticaret mağazanızın bağlı olduğu bir mağaza entegrasyonu olmaksızın sadece Paraşüt uygulamasındaki fatura bilgilerini kullanarak kargo barkodu oluşturulamıyor.

10. Paraşüt kullanmıyorum, ama kargo entegrasyonu hizmetinizden yararlanmak istiyorum. Yardım edebilir misiniz?

Mağaza entegrasyonundaki temel hizmetimiz Paraşüt üzerinde faturalandırma işlemini kapsıyor. Bu sebeple Paraşüt kullanıcısı olmadığınızda mağaza entegrasyonu sağlanamıyor, dolaylı olarak da kargo entegrasyonunuz maalesef oluşturulamıyor.

Kargo Entegrasyonu

11. MNG Kargo Entegrasyonu yapmak istiyorum. Hangi bilgilere ihtiyacım var?

Mevcut MNG Kargo paneline giriş yaptığınız kullanıcı adı ve şifreyi kullanabilirsiniz. Eğer bu MNG Kargo hesabınızın panel giriş bilgilerini bilmiyorsanız, şubenizi arayarak öğrenebilirsiniz.

12. Yurtiçi Kargo Entegrasyonu’nu nasıl oluşturabilirim?

Yurtiçi Kargo Bölge Müdürlüğünden API bağlantısı için bilgi talep etmeniz gerekir. Talep için kurulum sırasında paylaşılan, oluşturduğumuz formu kullanabilirsiniz.

Entegrasyonunuzu oluştururken anlaşmanıza uygun olan kodu kullanmaya dikkat etmelisiniz.

* Yurtiçi Kargo Entegrasyonu kapıda ödeme ve gönderici ödemeli gibi çifte işlemleri desteklememektedir.

13. Kargo panelimde barkod görünmüyor, ne yapmalıyım?

Yengeç Entegrasyon panelinden siparişleri listelediğiniz ekranı açarak, ilgili siparişler için barkodlu kargo fişi çıktısı almanız ve bu dokümanı gönderinize yerleştirmeniz yeterlidir. Kargo paneliniz üzerinden herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

14. Kargo fişini A4 boyutu dışında çıktı alabilir miyim?

Şu an için sadece A4 kağıt üzerine çıktı sağlanabilmektedir. Yazıcınız A4 çıktı ebatlarını desteklemiyorsa, maalesef kullanıcı özelleştirmesine açık bir format sunamadığımızı belirtmek isteriz.

Yengeç olarak sizlerden gelen talepleri düzenli olarak değerlendiriyoruz ve gelecekte farklı standart ebatları destekleyecek şekilde de çıktı sağlama planımız bulunuyor.

15. Kargo teslimi sonrası mağazamda herhangi bir güncelleme olmadı, ne yapmalıyım?

Mevcut sistemde mağaza durumunu değiştirme hizmetimiz bulunmuyor. Bu sebeple kargo teslimi sonrası mağazanızda siparişinizin durumunun değişmemesi normaldir.

Birçok e-ticaret sahibi kargolama süreçlerini kolaylaştırmak için kargo entegrasyonu hizmetinden yararlanıyor. Kargo entegrasyonu ile otomatik barkod oluşturup, barkodlu kargo fişinin çıktısını alarak pakete yerleştiriyor ve gönderime hazır ediyor. Siparişlerden otomatik çekilen bilgilerle hatasız olarak paketi maksimum 3 dakikada kargolamaya hazır edebiliyor. Yazımızda Yengeç’in kargo entegrasyonu çözümüne dair merak edilen soruları yanıtlayarak sizleri aydınlatmak istedik.

Kargo Entegrasyonu konusunda genel bilgi edinmek için ‘Kargo Entegrasyonu Nedir? e-Ticarette Ne Fayda Sağlar?‘ konulu yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Yurtiçi Kargo Entegrasyonu için Yurtiçi Kargo ikonuYengeç kargo entegrasyonu ile; e-ticarette kargolama süreçlerinizi hızlandırmak için şimdi deneyin. Memnun kalırsanız abone olun.