Ürünlerinizi e-ticarete taşımak ve online bir satış kanalı oluşturmak istiyorsunuz. Bu amaçla n11 mağazanızı açtınız. Şimdi sırada mağazanızı daha görünür kılmak ve yavaş yavaş satışları artırmak var. Peki, n11’de satışlarınızı artırmak için hangi yolları izlemelisiniz?

N11’de Satışları Artırma Yöntemleri

Arama sonuçlarında geride kalmayın

Müşterileriniz sizi bulacağı en iyi kanallardan biri Google üzerinden yapılan  aramadır. Bunu hemen hemen her birimiz yapıyoruz, yani arama çubuğuna aradığımız her ne ise onu tanımlayan birkaç kelime giriyoruz ve ‘ara’ diyoruz. Ürünlerinizi müşteri adaylarınızla buluşturmak için isimlerini aramalarda eşleşecek şekilde özenle belirlemelisiniz. Ürün isimlerini belli ‘anahtar kelimelere’ göre belirleyerek seçmek Google arama motorunun yapılan arama sonuçlarında ürünlerinizin üst sıralarda görünmesini sağlayacaktır. Bunun için Google Anahtar Kelime Planlayıcı’dan (Google Ads Keyword Planner) yararlanabilirsiniz.

Ziyaretçileriniz size güvensin

İsimleriyle birlikte ürünlerinizin fotoğraf ve açıklamaları da onların kimlikleri. Kimliğini bildiğiniz ürünlere daha az şüpheci yaklaşırız. Ürünlerinizin fotoğraflarıyla birlikte kısa, net açıklamalarını girmeniz; ürünün hem daha akılda kalıcı ve anlaşılır hem de daha güven verici olmasını sağlayacaktır.

Popüler olun

N11’de satış puan hesaplanmasına dahil olmanız için öncelik 3 ayda en az 5 üründe en aşağı 250 TL’lik satış yapmış olma şartını sağlamış olmanız gerekiyor. Bunu, ürünün sipariş durumu, gönderim süresi, mağaza yorumları izliyor.  Örneğin; ürününüz herhangi bir gecikme olmadan, zamanında ulaştırıldıysa bu size +100 puan olarak yansıyor. Ancak gecikme ve iade durumları söz konusu olduğunda yansıması 0 puan oluyor. Ürün için mağazaya yapılan yorumlar ve sorulan sorulara dönüş hızına göre puanınız da artıyor veya eksiliyor.

Listeleme Sayfası: ‘ben buradayım’ deyin

Ürünlerinizi listeleme ekranlarında daha görünür hale getirmek için yapmanız gereken şey çok basit. n11 paneline giriş yaptıktan sonra “Reklam Yönetimi” alanından “Listeleme Reklamları”nı seçin. Ardından ürünleriniz için “Reklam Uygula” diyerek listeleme reklamı seçeneklerini görebilirsiniz. Buradan listeleme ekranı için koyu renk, alt, başlık, arka plan seçimleri yapabilirsiniz. İlk aşamada her bir değişkeni birer defa uygulamanız ve sonuçları ölçümleyerek hareket etmeniz daha verimli sonuç almanızı sağlayacaktır. Aynı şekilde reklam gösterim süresini de açılan ekran üzerinden belirleyebilirsiniz.

e-Ticaretin olmazsa olmazı: pazarlamayı kullanın

Mağazanız üzerinden kampanyalar oluşturarak ürünlerinizi daha ilgi çekici ve rekabete açık hale getirebilirsiniz. n11’de satış mağazanızda kampanya oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Panelinize giriş yapın, ardından Pazarlama Yönetimi başlığına gidin ve altında açılan seçenekler arasında “Kampanya Yönetimi”ni seçin.
  • Açılan ekranda önceden oluşturduğunuz kampanyaları görebilir ve “Kampanya Oluştur” diyerek burada da yeni kampanya oluşturabilirsiniz.
  • Kampanya oluşturma sürecinde açıklamaları doldurarak kampanya detaylarınızı girin.
  • Bu adımı tamamladıktan sonra “Ürün Ekle” butonuna tıklayarak bir ya da daha fazla ürün üzerinde kampanyanızı aktifleştirebilirsiniz.
  • Son olarak ürün sayfasına gelerek kampanyanın müşteriler tarafından nasıl göründüğünü kontrol edebilirsiniz.

Yengeç, e-ticaret yapan satıcılara n11, Hepsiburada, Trendyol gibi farklı pazaryerleri üzerinde bulunan mağazalarını tek bir kanal üzerinden yönetme kolaylığı sağlar. e-Ticaret satıcıları çok zaman harcamadan sipariş süreçlerini takip edebilir, faturalarını otomatik olarak oluşturup gönderebilir, satışlarını ve tahsilatlarını kolaylıkla yönetebilirler. Bu sayede operasyonel işlere ayıracağınız zamanı azaltarak e-ticaret mağazanız üzerindeki satışlarınızı artırmaya yönelik çalışmalara daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

Yengeç’in özelliklerini şimdi keşfetmek için tıklayın!