Okulların açılması aslında günümüz için online eğitimin başlaması anlamına geliyor. Değişen şartlarla birlikte e-ticaret’teki potansiyeli kullanarak e-ticaret satışlarını artırma konusunda neler yapabilirsiniz? Amazon, Hepsiburada, Trendyol gibi öne çıkan pazaryerlerinde mağazalar açarak internet üzerindeki tüketicilere ulaşabilir, ya da mevcut e-ticaret sitemize gelen ziyaretçileri cezbedecek çeşitli pazarlama taktikleri uygulayabilirsiniz. Yazımızda e-ticaret satışlarınızı artırma için işe yarayacağını düşündüğümüz birkaç taktiği sizlerle paylaşmak istedik.

e-Ticaret Satışlarını Artırma Taktikleri

Yeni şartlara uyumlu içerikler üretin.

COVID-19 hayatımızda birçok şeyi değiştirdi. Bunlardan biri eğitim sistemi. Uzaktan eğitime devam edilmesiyle öğrenciler her sabah uyanıp kahvaltı ettikten sonra bilgisayar başına geçip eğitim görecekler. Değişen sistemle birlikte birçok aile çocuklarını yeni düzene adapte etmenin yollarını arıyor. Bunun bir yolu, evde çocuk için yeni bir oda ya da alan yaratarak dersliğe çevirme. Bir yolu, her sabah okula gider gibi önlüğünü giydirip saçını taratıp okula gider gibi çocuğu hazır etme.

Bunları göz önünde bulundurarak, evde sınıf ortamını yaratma ya da öğrencilerin motivasyonunu artırıcı aktivitelere dair öneriler hazırlayıp sunabilirsiniz. Blog, Instagram hikayeleri ve paylaşımları bunun için iyi bir alan.

Örneğin; blog sayfanızda okuyucaya online eğitim döneminde fayda sağlayacak içerikler üretebilirsiniz.

evde öğrenimi temsil eden fotoğraf
Çocuğunuzun evde çalışmasını eğlenceli hale getirecek 3 fikir!

31 Ağustos 2020

ajanda ile çalışma planlamayı temsil eden fotoğraf
Öğrencilere özel ajandalarla evden öğrenimi planlı hale getirin!

7 Eylül 2020

İngilizce öğrenmeyi temsil eden fotoğraf
Online eğitim döneminde İngilizce öğrenimi hızlandırma yolları.

14 Eylül 2020

Aynı zamanda, evde eğitim için ihtiyaç duyulabilecek malzemeleri belirleyerek ön plana çıkarabilirsiniz. Örneğin; küçük birer çalışma masası ve sandalye, duvar afişleri, oyun matları gibi.

“Okula dönüş” olarak ayrı bir kategori oluşturup ön plana çıkararak e-ticaret satışlarını artırma yönünde adım atabilir, ayrıca uzaktan eğitime özel ürünler şeklinde satışa sunabilirsiniz.

e-Ticaret satışlarını artırma amaçlı geri sayımlı kampanyalar deneyin.

e-Ticaret kampanyalarının en iyi dönüş getiren uygulamalarından biri geri sayımlı kampanyalar. Okullar açılana kadar olan süre içerisinde belirleyeceğiniz gün sayısı kadar kampanya uygulayabilirsiniz. Örneğin; “Kırtasiye Ürünlerinde %20 İndirime Son 3 Gün!” şeklinde bir metinle 3 gün boyunca sitenize gelen ziyaretçilerde talep yaratabilir, 3. gün sonunda “%20 indirim için son 24 Saat” diyerek 24 saatten geri sayabilirsiniz. Geri sayım kampanyaları ziyaretçilerde aciliyet hissi yaratacağından hem satım alım sürecini hızlandıracak hem de kampanyadan yararlanmak istemelerinden ötürü ortalama sepet tutarını artıracaktır.

Örneğin; online eğitimle birlikte bilgisayar ve tablet ürünlerine olan ilgi bu sene daha fazla. “Bu hafta sonu tablet ve bilgisayar ürünlerinde %15 indirim” sloganı ile geri sayımlı bir kampanya kurgusu planlayabilirsiniz.

TABLET VE BİLGİSAYAR ALIŞVERİŞLERİNDE
ÖĞRENCİLERE %15 İNDİRİM

Haftasonuna özel kampanyamızdan faydalanmak için acele edin!

Okula dönüş paketleri hazırlayın.

İçinde kırtasiye ürünlerinin bulunduğu, ihtiyaca yönelik okula dönüş paketleri hazırlayın. Tek bir paket yerine içinde bulunan ürünlere göre çeşitli boyutlarda ve kapsamlarda paketler oluşturabilirsiniz. Paketleri içeriğine fiyatlandırıp sunabilirsiniz. İçinde farklı tasarımlarla sunulan haftalık planlayıcı, fosforlu kalem, çıkartmalar, kalemlik, defterlerin bulunduğu toplu bir paket tüketicinin işini kolaylaştıracak, size de e-ticaret satışlarını artırmada yardımcı olacaktır.

kutuda kırtasiye ürünleri ornek görsel

Sosyal Sorumluluk projeleri yürütün.

Sosyal sorumluluk projeleri sağladığı fayda açısından çok değerli çalışmalar. İhtiyacı olan kişiler ve bu kişilere destek olmak isteyenleri bir araya getirerek çift taraflı fayda olanağı sağlıyor. Ayrıca, markaya olan bakış açısının güçlendirilmesinde katkısı oluyor.

Evde eğitim ile hali hazırda desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin öğrenme kaynakları iyice kısılmışken bu projelerle geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine yatırım yapmanın tam vakti. İşinizin sosyal sorumluluk projelerine ayırabilir veya yardım paketleri oluşturarak gerekli öğrenim araç gereçlerinin ihtiyaç sahibi bir öğrenciye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. İyiliği çoğaltan ve yayan bu uygulamanın hayata geçirilmesi de oldukça pratik!

Örneğin; Boyner’in askıda iyilik projesinde olduğu gibi; okul alışverişi için iyilik paketi hazırlayabilir ve ihtiyacı olanlara ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Bu sizin belirleyeceğiniz şekilde ister 10 TL, ister 20 TL, ister 50 TL olsun; sitenize gelen biri okul ihtiyaçlarını içeren bir paketi sepetine dahil ederek iyilik yapma fırsatı elde edebilir. Siz de paketin ihtiyaç sahibi bir öğrenciye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Çapraz satış önerileri sunun.

e-Ticaret satışlarını artırmaya yönelik ürün detay sayfalarında tek bir ürün (örneğin, sadece defter) sergilemek yerine ürün kombinleri ile çapraz satış yöntemini kullanın.

Ürün görsellerini hem ayrı ayrı, hem de bir arada gösterin. Örneğin, cetvel-pergel seti + hesap makinesi, sırt çantası + matara, çalışma masası + sandalye, kalem + kalemlik olarak. Benzer şekilde sayfanın altında ya da yan tarafında tamamlayacı ürünler olarak da sunabilir, sıkça beraber alınan ürünleri bu ürünü alan başka şu ürünleri de aldı şeklinde belirtebilirsiniz. Bu, sayfaya gelen kişinin sepetine daha fazla ürün eklemesini sağlayacaktır.

kırtasiye ürünleri ornek görsel

Sınırlı sayıda ürünler sunun.

Eğer indirim ya da kampanya uygulamak istemiyorsanız özel tasarım ürünler oluşturarak belli bir adette satışa sunabilirsiniz. Benzer şekilde ‘acele etme’ ihtiyacı uyandıracağından  satın alım sürecini kısaltacak ve e-ticaret satışlarını artırma konusunda size yardımcı olacaktır. Tasarım ürünleri sunmak hem tüketiciyi cezbedecek hem de ürünlerinize çeşitlilik katacaktır.

Anneler ve Babalar Günü, Sevgililer Günü, Öğretmenler Günü gibi özel günlerin yanı sıra okula dönüş de e-ticarete olan ilginin arttığı ve değerlendirilmesi gereken bir dönem. Uygulayacağınız birkaç pazarlama taktiğinin geri dönüşü tahmin ettiğinizden yüksek olacaktır. Bu dönemi bol satışla geçirmeniz dileğiyle!