e-Ticaretin hayatımıza girmesi internet üzerinde alışveriş yaptığımız yeni pazaryerlerinin doğmasına sebep oldu. Bunların en bilinenleri; N11, Hepsiburada, Trendyol, Amazon pazaryerleri. İnternet üzerinden alışveriş yapmak istiyorsak aradığımız şeyi pazaryerleri üzerinden kolaylıkla bulabiliriz. Eğer e-ticaret üzerinden satış yapmak istiyorsanız çokça ziyaret edilen bu pazaryerleri üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Özellikle internet üzerinden ilk defa satış yapacaksanız pazaryerlerinden yararlanmanız size avantaj sağlar. Çünkü, günlük hayatta pazaryerleriyle olan etkileşimimizin giderek arttığını göz önünde bulundurursak, bilinen bir pazaryerinde yer almanız ve ürünlerinizi sergilemeniz tüketiciler tarafından daha kolay bulunmanıza neden olacaktır. İşte bu noktada, pazaryeri entegrasyonu nedir, Yengeç’in sunduğu özellik ve faydaları nelerdir, bunlardan bahsetmek istedik.

Elektronik Ticaret Nedir?

e-Ticaret bir mal veya hizmetin internet üzerinden satılıp, alınmasıdır. Günümüzde pandeminin de etkisiyle çok fazla işletme e-ticaret modeline geçmektedir. Geleneksel mağazacılığa göre daha az maliyetli olan e-ticaret hem pazaryerlerinde mağaza açarak hem de web sitesi üzerinden yapılabilmektedir. e-Ticaret yapmak isteyenler internetin olduğu her yerden işletmelerinin yönetimini yapabilirler.

Yengeç – e-Ticaret Entegrasyonu Nedir?

Yengeç, e-ticaret işletmeleri ve pazaryeri mağazalarıyla ön muhasebe ve fatura programlarının otomatik entegrasyonunu sağlayan bir entegrasyon sistemidir. İşletmenizin finansal ve operasyonel süreçlerini tek bir entegrasyon ekranı üzerinden yönetebilmenizi sağlar. e-Ticaret sitenizi ya da pazaryerlerindeki mağazanızı Yengeç entegrasyonlarına bağlayarak hata payı kabul etmeyen ve zaman alacak finansal işlemleri hızlıca yapabilirsiniz.

e-Ticaret için pazaryerleri entegrasyonu nedir?

Entegrasyon, birden fazla uygulamayı birbiriyle bütünleştirmek ve uyum halinde çalışmalarını sağlamak için yapılan çalışmadır. Pazaryeri entegrasyonu ise,  Trendyol gibi pazaryerleri üzerindeki işlemlerinizi merkezileştirerek tek bir panel üzerinden yönetilmesini sağlar. Örneğin; Yengeç ile e-ticaret platformu üzerinden yaptığınız satışları listeleyebilir, kargo şablonu ve barkodlarınızı panel üzerinden alabilir, sipariş takibi yapabilir, otomatik olarak fatura kesebilir ve bunu müşterinize iletebilirsiniz. Şayet, e-fatura mükellefi iseniz kargo barkodlu şablonlarınızı da Yengeç üzerinden alabilirsiniz. Bu özelliklerle e-ticaretteki sipariş, fatura, kargo süreçlerini daha rahat ve verimli yönetebilirsiniz.

Yengeç’in birbirinden farklı e-ticaret alt yapıları ve pazaryerleri ile entegrasyonları bulunmaktadır.

Pazaryerleri için Yengeç’te Hangi Entegrasyonlar Sunulmaktadır?

Yengeç’in pazaryerleri için Ön Muhasebe Entegrasyonu, Sipariş Entegrasyonu, Stok Entegrasyonu, Fatura Entegrasyonu, Kargo Entegrasyonu ve Günlük Rapor gibi özellikleri vardır. Bu özelliklerden yararlanarak aşağıdaki avantajları elde edebilirsiniz.

Pazaryeri Entegrasyonun Sağladığı Avantajlar

Pazaryeri entegrasyonunun sağladığı avantajları satış takibinde kolaylık, satış faturalarının oluşturulması sürecinde zaman kazanımı, sipariş, kargo ve barkod yönetiminde verimlilik ve de stok eşleştirmenin rahatlığı olarak sıralayabiliriz.

Satış takibi

Yengeç ile tüm e-ticaret ve pazaryeri platformlarınız üzerinden yaptığınız satışları düzenli bir şekilde takip edebilirsiniz.

 

Yengeç paneli entegrasyon özeti ekran görüntüsü
Satış faturası oluşturma 

Yengeç, sipariş üzerinde bulunan ürün, alıcı, teslimat adresi gibi bilgileri alır ve bu alınan bilgilerle faturanın manuel bir işleme gerek kalmadan otomatik olarak oluşmasını sağlar. Bu şekilde;

  • zaman kazanabilir,
  • yanlış fatura kesimini engeller,
  • ekibin sürece ayıracağı zamanı azaltarak daha verimli çalışma olanağı sağlamış olursunuz.

Faturanın kesilmesi maksimum 3 dakikanızı alır. Günde ortalama 20 sipariş için 1 saat zaman kazanabilirsiniz.

Sipariş yönetimi

Yengeç, e-ticaret ve pazaryeri platformlarınız üzerinden gerçekleşerek işleme alınan siparişleri entegrasyon panelinize yansıtır. Ayrı pazaryerlerine girip görmeye gerek kalmadan tüm siparişlerinizi tek bir panelden görüntüleyebilirsiniz.

 

Yengeç paneli işlenen siparişler ekran görüntüsü
Kargo ve barkod yönetimi 

Kargolama sürecinde başka bir işleme gerek duymadan faturanızı barkodlu olarak tek tıkla indirebilir ve ürün ile birlikte gönderebilirsiniz.

Kargo şablonu özelliği ile;

  • Satış platformunuza düşen ve Yengeç aracılığı ile entegre ettiğiniz siparişlerinizin kargoya hazırlanma sürecinin kolaylaştırılması hedeflenmiştir.
  • Bu özelliği e-fatura mükellefi olsun olmasın tüm Yengeç kullanıcıları kullanabilmektedir.

Kargo şablonu;

  • sipariş bilgilerini
  • kargo barkodu sağlanıyorsa bu barkod ve kargo numarası oluşturulmuşsa takip numarasını,
  • adetleriyle siparişte yer alan ürün listesini

içeren yazdırılmaya hazır bir sayfadır / sayfalardır.

Şablon ile oluşan sayfaların çıktısını yazıcıdan bastırdığınıza, oluşan kargo fişiniz;

  • sipariş edilen ürünleri paketlerken elinizdeki ürün listesi ile süreçte size kolaylık sağlar
  • hangi kargonun kime ait olduğunu ve içeriğini biliyor olursunuz
  • paketlemeniz tamamlandıktan sonra, fişlerdeki bilgilerle tekrar kontrol etmek istediğinizde bilgisayarınızı açmadan listenin elinizde olması size zaman kazandırır.
  • barkod ve takip no sağlanan platformlarda kargo şirketinin sitesine bağlanmanız gerekmeksizin hazırlanmış olursunuz.
  • otomatik resmileştirme ayarı açıksa sistem oluşan e faturayı kargo şablonu ile beraber gösterir. böylece çıktı kargo fişi ve e-faturanızı tek sayfada alıp, sayfayı katlayarak paketinize yerleştirebilirsiniz.

Yengeç paneli barkodlu kargo fişi + e-fatura dokümanı ekran görüntüsü
Stok eşleştirme 

Yengeç, mağaza ürünlerinizin online muhasebe programında karşılığı olan ürünlerle eşleşmenizi ve stokların ön muhasebe programı üzerinde güncel tutulmasını sağlar.

Yengeç paneli ürün eşleştirme ekran görüntüsü

Pazaryeri Mağazamı Yengeç’e Entegre Etmek Zor mudur?

Hayır, pazaryeri mağazanızı ya da mağazalarınızı Yengeç’e kolaylıkla dakikalar içerisinde entegre edebilirsiniz. Bunun için öncelikle çalıştığınız pazaryeri şirketinden API bilgilerinizi almanız gerekmektedir. “API bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?” diye soruyorsanız konuyla ilgili tüm detayları e-Ticaret Entegrasyonlarında API Nedir, Nasıl Ulaşılır? adlı yazımızda anlattık. Daha sonra Yengeç’in hazırladığı eğitim videolarından da yararlanarak entegrasyon işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Pazaryeri Mağazamı Yengeç’e Entegre Edersem Önceki Siparişlerime Ne Olur?

Entegrasyonunuzu oluşturduktan itibaren son 15 gün içinde mağazanıza gelen siparişleri dilerseniz Yengeç paneline aktarabilirsiniz. Bu siparişler “Entegrasyon Öncesinde Oluşan Siparişler” olarak listelenir. Ancak bu işlemin gerçekleşmesi için “Ayarlar” bölümünden sizin seçmeniz gerekmektedir. Aksi takdire tekrarlı fatura oluşması riskini önlemek amacıyla panel üzerinde işleme onay vermenizin dışında otomatik olarak işleme alınmamaktadır.

Pazaryeri Mağazamı Yengeç’e Entegre Ederek e-Fatura Kesebilir miyim?

Evet, Yengeç paneli üzerinden e-faturalarınızı otomatik olarak oluşturabilirsiniz. Yengeç’in işletme sahiplerine sunduğu en önemli avantajlardan birisi otomatik fatura oluşturma özelliğidir. Bu özellikle birlikte mağazanıza düşen siparişlerin bilgisi Yengeç tarafından otomatik olarak çekilir ve dakikalar içerisinde e-fatura oluşturma işlemi tamamlanır. Dilerseniz bu faturaları kargo barkoduyla birlikte dilerseniz de tek başına çıktılarını alabilirsiniz.

Yengeç hangi ön muhasebe programları ile entegre?
Yengeç, Paraşüt, KolayBi’ ve Logo İşbaşı ön muhasebe programları ile tam entegre çalışmaktadır.

Yengeç hangi pazaryerleri ile entegre?

Yengeç’in entegre olduğu pazaryerleri şunlardır:

    • N11
    • Hepsiburada
    • Trendyol
    • Çiçeksepeti
    • Akakçe
    • Amazon
    • Morhipo
    • ePttAVM

    Hepsiburada logoTrendyol logoAkakçe logoAmazon logoÇiçekSepeti logoePttAVM logoMorhipo logon11 logo

    Yengeç’in entegre olduğu e-ticaret alt yapıları:

    Yengeç’in entegre olduğu e-ticaret alt yapıları aşağıdaki gibidir;

    • OpenCart
    • Shopify
    • WooCommerce
    • IdeaSoft
    • Wix

    IdeaSoft logoWooCommerce logoOpenCart logoShopify logo

    WooCommerce eklentilerine dair bilgi verdiğimiz “e-Ticaret Sitenizi Geliştirecek 7 WooCommerce Eklentisi” yazımıza göz atabilirsiniz.

    Yengeç’in entegre olduğu kargo firmaları:

    Yengeç’in aşağıdaki kargo firmalarıyla entegrasyonları bulunmaktadır;

    • Yengeç’i Kimler Kullanabilir?

      Yengeç’i e-ticaret web sitesi yöneten ve pazaryeri mağaza sahibi olan tüm e-ticaret işletmeleri kullanabilir.

      Yengeç’in Fiyatları Nedir?

      Yengeç’in 69,90 TL- 79,90 TL fiyat aralığında, Pazaryeri Paketi I, Pazaryeri Paketi II, e-Ticaret Paketleri, Kargo Paketleri olmak üzere 4 paketi vardır. Git Kargo entegrasyonu ise ücretsizdir.

      İşte Yengeç’in paket özellikleri ve fiyatları:

      Pazaryeri Paketi I Özellikleri
      Fiyat: 79,90 TL / Aylık (KDV Dahil)
      N11, Hepsiburada, Amazon, Akakçe, ePttAVM
      Sınırsız Mağaza Ekleme
      15 Gün Ücretsiz Deneme
      Sipariş Entegrasyonu
      Stok Entegrasyonu
      Fatura Entegrasyonu
      Kargo Fişi
      Günlük Rapor
      Pazaryeri Paketi II Özellikleri
      Fiyat: 79,90 TL / Aylık (KDV Dahil)
      Trendyol, Çiçeksepeti, Morhipo
      Sınırsız Mağaza Ekleme
      15 Gün Ücretsiz Deneme
      Sipariş Entegrasyonu
      Stok Entegrasyonu
      Fatura Entegrasyonu
      Kargo Fişi
      Günlük Rapor
      e-Ticaret Paketleri Özellikleri
      Fiyat: 69,90 TL / Aylık (KDV Dahil)
      1 Adet Mağaza Ekleme
      15 Gün Ücretsiz Deneme
      Sipariş Entegrasyonu
      Stok Entegrasyonu
      Fatura Entegrasyonu
      Kargo Fişi
      Günlük Rapor
      Kargo Paketleri Özellikleri
      79,90 TL / Aylık (KDV Dahil)
      1 Kargo
      Sınırsız Mağaza Ekleme
      15 Gün Ücretsiz Deneme
      Dilediğin Pazaryeri veya e-Ticaret Mağazasına Entegrasyon

      Yengeç’i şimdi keşfedin.