Trendyol üzerinde mağazası olan işletmeler, Trendyol üzerinde fatura keserken hem e-faturanın hem de entegrasyonun sağladığı kolaylıklardan yararlanabilir.

e-Ticaret, her geçen gün daha da değişiyor ve gelişiyor. Hem satıcılar hem de alıcılar için birçok yenilik söz konusu. Son zamanlarda e-ticaretin artmasıyla e-faturaya olan talep de artmıştır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, normal faturadan daha kolay olduğu için e-faturayı kullanmaya başlamıştır. Siz de faturalama süreçlerinizi kısa ve kolay bir hale getirmek için Trendyol üzerinde fatura entegrasyonu ile tanışabilirsiniz. Bu yazımızda e-faturayı ve Trendyol’da e-faturalarınızı kısa sürede kesebileceğiniz Yengeç Trendyol Entegrasyonu’nu anlatacağız.

Trendyol blog yazısı için Eylül 2021 banner görseli

e-Fatura Nedir Nasıl Kullanılır?

e-Fatura, faturaların kağıt yerine elektronik ortamda düzenlendiği ve alıcının sistemine iletildiği hukuki bir belgedir. e-Fatura gönderip alabilmek için her iki tarafında elektronik faturalama sistemine dahil olması gerekir. Alıcı e-fatura mükellefi ise vergi kimlik numarası Gelir İdaresi’nin sistemi tarafından algılanır ve düzenlediğiniz fatura e-fatura olarak karşı tarafa iletilir. Alıcının e-fatura kullanıcısı olmadığı durumda fatura e-arşiv olarak iletilir.

Örneğin; bir işletme olarak elektronik fatura sistemine dahilseniz ve son kullanıcıya(nihai müşteriye) fatura düzenliyorsanız, oluşturacağınız fatura tipi e-arşiv olacaktır.

e-Faturaya Geçiş Kolay mı?

e-Faturaya geçiş oldukça kolaydır. e-Faturaya geçiş yapmak için Gelir İdaresi Başkanlığı sistemi üzerinden başvuru yapmanız gerekir. Sonrasında mali mührünüzü temin ederek başvuru adımlarını tamamlayabilirsiniz.

Kimler e-Faturaya Geçebilir?

Dileyen herkes e-faturaya geçebilir. Fatura kesen bir işletmeniz varsa istediğiniz zaman gönüllü olarak e-fatura sistemine geçebilirsiniz. Brüt satış hasılatı belli bir rakamın üzerinde olan işletmelerse Vergi Usul Kanunu’nca e-faturaya zorunlu geçiş yapmalıdır. Vergi usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre cirosu 5 milyonu geçen firmaların takip eden sene içerisinde e-faturaya geçişlerini tamamlamaları gerekir.

e-Faturada zaman kazanın.

Yengeç ile Trendyol mağazanıza düşen siparişlerin bilgileriyle faturanız saniyeler içerisinde otomatik oluşturulur, faturanın pdf linki Trendyol sistemine aktarılır ve müşterinin link üzerinden faturasına erişmesi sağlanır.

15 gün ücretsiz deneyin.

Trendyol Üzerinde Fatura Nasıl Kesilir?

Trendyol satıcı panelinde Sipariş>Gönderime Hazır>Fatura Oluştur adımlarını takip ederek e-Arşiv fatura oluşturabilirsiniz.

– “Fatura Oluştur” butonuna tıkladıktan sonra e-Arşiv faturanızı resmileştirebilirsiniz. (Fatura resmileştirmek, faturanızı kağıt faturadaki haliyle ‘kesmiş’ olmanız, yani resmi hale getirip Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemine iletmiş olmanız anlamına gelir.)

Trendyol üzerinde fatura kesmek için fatura oluşturma ekran görüntüsü

– Oluşturduğunuz faturanın çıktısını alabilmek için “Yazdır” butonunu kullanabilirsiniz.

Trendyol üzerinde fatura kesmek için fatura yazdırma ekran görüntüsü

Trendyol Fatura Entegrasyonu Nedir?

Trendyol üzerindeki faturalama işlemlerinizde otomasyon sağlar.
Mağazanızdan çekilen siparişlere ait faturaların otomatik oluşturulmasını ifade eder. Bu otomatik gerçekleşen süreç pek çok avantajı da beraberinde sağlar. Mağazanızda gerekli entegrasyon ayarlarınızı tamamladıktan sonra tek yapmanız gereken otomatik şekilde ilerleyen bu süreci izlemek. Şimdi gelin faturaların hangi adımlardan geçtiğine bir göz atalım…

  • Siparişleriniz entegrasyon tarafından çekilir.
  • Sipariş bilgileri otomatik olarak faturaya aktarılır.
  • Fatura bu bilgilerle oluştuktan sonra kesilir.
  • e-Posta ile müşteriye gönderimi sağlanır.
  • Faturanızın ödemesi ön muhasebe programı üzerinde tahsil edildi olarak işaretlenir.
  • Tahsil edilen faturalarınız kasa hesabına işlenir.

Trendyol Fatura Entegrasyonu’nun Avantajları Nelerdir?

Trendyol entegrasyonu ile bilgiler otomatik olarak çekildiğinden her anlamda tasarruftasınız diyebiliriz. İşte entegrasyonla Trendyol mağazanızdaki fatura kesim işlemlerinde elde ettiğiniz avantajlar…

  • Tüm bilgiler otomatik doldurulduğundan faturalama sürecini kolayca tamamlayabilirsiniz.
  • Otomasyon ile girilen bilgilerde hata oluşum oranını en aza indirgeyebilirsiniz.
  • Tüm faturalandırma sürecinde zamandan tasarruf elde edebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz tebliğ ile beraber artık e-fatura belli bir cironun üzerindeki firmalara zorunlu olmaya başladı denilebilir. Bunun haricinde belirtmekte fayda var ki, zorunlu unsurlar haricinde gönüllü olarak e-fatura sürecine dahil olabilirsiniz. Size profesyonellik ve birçok anlamda avantaj katabilir. Özellikle Trendyol’da yeni iş kuran ve kargo ile Trendyol üzerinde fatura kesen bir işletmeyseniz; kağıt, toner, kartuş gibi masraflardan kurtulabilirsiniz. Böylece aslında doğaya ve kendinize de büyükçe bir iyilik yapmış olursunuz.

-Herhangi bir ciro sınırlaması olmadan, e-faturaya geçiş yapabilirsiniz. Bu durum işletmenizin satışına veya yeni olmasına bağlı olarak da değişkenlik göstermiyor.-

Yengeç Trendyol Entegrasyonu Nedir?

Yengeç Trendyol Entegrasyonu ile Trendyol mağazanızın fatura kesme sürecini birkaç dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz. Yengeç Trendyol Entegrasyonu ile Trendyol mağazanızdan, otomatik olarak faturalar sistemden çekilir. Size sadece bu otomatik gerçekleşen süreci izlemek kalır. Belirtmekte yarar var ki, Yengeç’in kargo entegrasyonu ile sistemden kargo çıktısını da alabilirsiniz. Size sadece müşterilerinize ulaştırma kısmı kalır.

Aynı zamanda ön muhasebeniz ile ortak çalışan Trendyol mağazanızdaki hem fatura kesimi hem de finansal hesapların yönetimini kolaylaştırabilir. Bunun yanında 15 günlük deneme süresi ile test edebilir, Yengeç’in sağladığı kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.