
Trendyol Pazaryerinde Mağaza Açın, Satışlarınızı 2’ye Katlayın
Son zamanların en gözde pazaryeri olan Trendyol’da mağaza açarak satışlarınızı 2’ye katlayabilirsiniz.
Son zamanların en popüler pazaryerlerinden biri olan Trendyol, pandemiyle birlikte ününü yaptığı reklam kampanyalarıyla daha da artırdı. e-Ticaret dünyasına ilk olarak tek bir mağaza olarak başlayan Trendyol, daha sonra başka girişimcilerin online mağaza açmasına imkân tanıyarak iş hacmini genişletti. e-Ticarete başlamak istiyorsanız ya da halihazırda satış yaptığınız web sitenizi daha geniş kitlelere duyurmak istiyorsanız, Trendyol pazaryerinde mağaza açmak sizin için çok iyi bir fırsat olabilir. 25 milyon üye sayısı bulunan Trendyol’un aylık 180 milyon civarında ziyaret, 300 milyon civarında da satış hasılatı bulunmaktadır. Giyimden, elektroniğe, gıdadan, mobilyaya çok geniş bir ürün aralığına sahip olan Trendyol pazaryerinde mağaza açmak için dikkat etmeniz gereken bazı adımlar var. İşte bu yazımızda sizlere, Trendyol’da mağaza nasıl açılır ve Trendyol’da mağaza açmanın püf noktalarını anlatacağız.
Trendyol Pazaryerinde Mağaza Nasıl Açılır?
- Öncelikle Trendyol pazaryerinde mağaza açabilmeniz için anonim, limited veya şahıs şirket tipinde bir kuruluşunuzun olması gerekir.
- Başvuru esnasında dolduracağınız başvuru formuna, T.C kimlik numaranız, anonim veya limited olan şirketinizin vergi kimlik numarasını bildirmeniz de gerekir.
- Ücretsiz olarak yapacağınız başvurunun ardından Trendyol ekibi bir ön değerlendirme sürecine girer.
- Başvurunuz uygun görüldüğü takdirde, şirket size onay e-postası ileterek, satıcı paneline giriş yapmanız için bilgilendirmede bulunur.
Panele giriş yaptıktan sonra sizden şirket bilgilerinizi girmeniz istenir. Şirket bilgileri olarak,
- Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi,
- Vergi Dairesi,
- Şirket Türü,
- Mersis No,
- Fatura Türü,
- Vergi Kimlik No / TC Kimlik No istenir.
Ödeme bilgilerine dair, banka adı ve IBAN numaranız, satış ve operasyon için ise mağaza adı, kargo bilgileri ve tercih edilen entegrasyon modelinizin bilgileri girmeniz gerekir. Adres ve iletişim bilgileri için de fatura adresi ve yetkili bilgileri istenir.
Bu bilgilerin doğruluğundan eminseniz, bir sonraki adımda sizden şirket tipine göre bazı belgeler yüklemeniz istenecektir. Eğer şahıs şirketiyseniz, Trendyol Satıcı Üyelik Sözleşmesi, vergi levhası ve imza beyannamesi yüklemeniz gerekir. Limited/anonim veya diğer tip bir şirkete sahipseniz ise, Trendyol Satıcı Üyelik Sözleşmesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi ve faaliyet belgesini yüklemelisiniz. Daha sonra yine Trendyol ekibi, bilgi ve belgelerinizi kontrol eder. Eksik veya yanlış bilgi ve belge var ise sizinle e-posta yoluyla iletişime geçilir ve düzeltme veya ekleme istenir. Eğer herhangi bir eksiklik yoksa satıcı kaydınız oluşturulur. Artık mağazanıza ürün yüklemeye başlayabilirsiniz.
Trendyol’a Ürün Yüklerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Trendyol’a ürün yüklerken seçtiğiniz görsellerin kaliteli ve anlaşılır olmasına dikkat etmeniz gerekir. Trendyol’un ürünlerin görsellerine dair belirlediği bir standart var. Yükleyeceğiniz ürün görseli Trendyol görsel standartlarına uygun olmadığı takdirde ürününüz onaylanmaz. Unutmamak gerekir ki Trendyol görsel çekim için herhangi bir destek sağlamıyor. Görsel çekimleri tamamen size aittir. Ürünün açıklaması da görsel kadar önemlidir. Açıklamaya, ürünle ilgili her detayı doğru ve net bir şekilde anlatmanız gerekir. Ürününüzü doğru açıklamanız kategori sırasında daha yukarıda çıkmanıza ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. Yüklediğiniz her ürün Trendyol ekibi tarafından aldığı onayın ardından satışa sunulacak.
Trendyol pazaryerinde mağazanızın üst sıralarda çıkması ve satışlarınızın artması için dijital pazarlama ve SEO çalışmalarına yatırım yapmanız gerekecektir. Öncelikle dijital pazarlama alanının en önemli ayağı sosyal medya mecralarıdır. Trendyol pazaryerinde mağazanızı açmanız ardından, ona ait sosyal medya hesapları açabilirsiniz. Bu sosyal medya mecralarında ürünlerinizle ilgili paylaşımlar yaparak markanızın tanıtımını yapabilirsiniz. Ayrıca bu mecraların kendi reklam araçları da bulunuyor. Bu reklam araçlarını da kullanarak markanızın bilinirliğini artırabilirsiniz.
SEO çalışmalarınızı ise Trendyol’daki mağaza sayfanız üzerinden yapmalısınız. Ürün açıklamalarını yazarken, marka ve ürünlerinizle ilgili anahtar kelimeleri yazarak arama sonuçlarında üst sıralarda çıkabilirsiniz.
Trendyol pazaryerinde mağaza kalitenizi artıracak püf noktaları için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.
Müşteri Memnuniyetine Dikkat
Trendyol’da üst sıralara çıkmak için en önem vermeniz gereken hususların başında müşteri memnuniyeti gelir. Ürünlerinizi satın alan kullanıcıların yüksek puan vermesi ve olumlu yorumlar yapması markanızın bilinirliği ve satışlarınız artması açısından çok önemlidir. İlk defa ürününüzü satın alacak kullanıcılar öncelikle, daha önce bu ürünü satın alan ve kullanan kişilerin yorumlarına bakacaktır. Olumsuz yorum almamak için, ürünlerin kalitesine, ürün açıklamasına, kargo ve stok durumunuzu sürekli kontrol etmeniz gerekir. Müşterilerinizden gelen sorulara ve önerilere de hızlı şekilde yanıt vermeniz, kullanıcıları mağazanıza daha çok yönlenmesine neden olacaktır.
Trendyol’da Komisyon Oranları
Trendyol üzerinde komisyon oranları sektöre göre %5 ila %30 arasında değişmektedir.