Trendyol, başlattığı Teslimat Noktası uygulaması kullanıcıların evde kargolarını beklemek zorunda kalmadan, seçtikleri teslimat noktaları veya teslimat dolaplarından alabilmelerini sağlıyor. Bu teslimat noktaları bakkal, kasap, tuhafiye, büfe, eczane, kırtasiye gibi dükkanlar olabiliyor. Bu da, hem tüketicileri hem de Trendyol pazaryerine sahip olan işletmecileri yeni bir iş modeliyle tanıştırmış oldu. Yazımızda, Trendyol teslimat noktası uygulamasına dair sizleri bilgilendirmek istedik.

Trendyol Teslimat Noktası Nasıl Olunur?

Trendyol’da teslimat noktası olmak için teslimat.noktasi@trendyol.com adresine mail atarak başvuru yapabilirsiniz.

teslimat.noktasi@trendyol.com adresine bulunduğunuz lokasyonun il, ilçe, mahalle, açık adres ve iletişim bilgilerinizi mail olarak gönderin. Başvurunuz Trendyol ekibi tarafından incelemeye alınacaktır. Yapılan değerlendirmenin ardından ilgili ekip size dönüş yapacaktır.

Trendyol Teslimat Noktası Olmak Ne Kadar Kazandırıyor?

Trendyol’da teslimat noktası olan dükkân sahipleri, mağazalarına gelen ürün başına 1 TL kazanıyor. Ayrıca mağaza sahibi, kargosunu almak için dükkanına gelen alıcıya kendi ürünlerini de sergilemiş, markasının görünürlüğünü artırmış ve müşteri kitlesiyle iletişime geçmiş oluyor. Size ek gelir sunduğu gibi bilinirliğinizi artırıp, yeni müşteriler kazanma şansı sağlıyor. Bu etkileşimin esnafların işlerine de olumlu bir şekilde yansıdığı görülüyor.

Trendyol’da Mağazası Olan İşletmeler Teslimat Noktası Olabilir mi?

Trendyol’da mağazası olan işletmelerin teslimat noktası olamayacağına dair herhangi bir bilgi yer almıyor. teslimat.noktasi@trendyol.com adresine başvuru yaparak değerlendirmeye alınabilirsiniz.

Trendyol siparişlerinizi otomatik faturalandırın ve müşterinize ulaştırın.

Yengeç ile Trendyol mağazanıza düşen siparişlerin bilgileriyle faturanız saniyeler içerisinde otomatik oluşturulur, faturanın pdf linki Trendyol sistemine aktarılır ve müşterinin link üzerinden faturasına erişmesi sağlanır.

15 gün ücretsiz deneyin.

Trendyol Teslimat Noktası Uygulamasından Nasıl Yararlanılır?

Trendyol teslimat noktası uygulamasından yararlanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Trendyol’da sipariş oluşturup “Sepeti Onayla” dedikten sonra kullanıcıya Teslimat Noktasından Al seçeneği sunuluyor.
  • Üstelik kullanıcılara teslimat noktası seçilerek yapılan alışverişlerde 10 TL indirim kuponu hediye ediliyor ve bu şekilde uygulama kullanıma teşvik edilmiş oluyor.
  • Listede belirtilen teslimat noktalarından biri seçildikten sonra ödeme adımına geçiliyor.
  • Sipariş teslimat noktasına ulaştığında kullanıcıya e-posta veya SMS üzerinden bilgi veriliyor.
  • Kullanıcı teslimat kodunu paylaşarak siparişini teslim alabiliyor. Siparişlerin 3 gün içerisinde teslim alınması koşulu bulunuyor.

Teslimat Noktası Uygulaması Nasıl Çalışır?

Teslimat noktaları; teslimat şubesi ve dolapları olarak ikiye ayrılıyor.

  • Teslimat şubesi için yapılan seçimler anlaşmalı esnaf ve kargo şubelerinden oluşuyor. Şubelerin çalışma saatleri içerisinde siparişlerin teslim alınması mümkün.
  • Teslimat dolaplarını ise Trendyol kargo otomatları ve PTT Kargomatları oluşturuyor. Akıllı otomatlarda; teslimat koduna ek olarak kimlik bilgileri girilerek sipariş teslim alınabiliyor. Teslimat dolaplarından 7/24 siparişleri alabilmek mümkün.

Teslimat noktası seçildikten sonra adres değişikliği yapılamıyor.

Yazı Önerisi: Ürünlerinizin İnternette Görünür Olmasını Sağlayacak 5 Madde

Siparişleri Teslimat Noktasından Kimler Alabilir?

Sadece sipariş oluşturulurken alıcı olarak girilen kişiler tarafından ürünler alınabilmektedir. Dolayısıyla başka birinin ürünü teslimat noktasından alması maalesef mümkün değil.

Hizmet için Ek Ücret Talep Ediliyor mu?

Hizmet için ek bir ücret alınmamaktadır. Standart kargo prosedürü geçerlidir.

Trendyol blog yazısı için Eylül 2021 banner görseli

10 TL İndirim Kuponundan Nasıl Yararlanılabilir?

  • İndirimden 50 TL üzeri alışverişlerde yararlanılabiliyor.
  • İndirimden yararlanmak için kuponun 1 hafta içinde kullanılması gerekiyor.
  • İndirim kuponu, sipariş teslim alındıktan sonra 24 saat içerisinde kullanıcıya tanımlanıyor.

Trendyol teslimat noktasıyla müşterilerine verdiği hizmetine farklı bir soluk getirmiş oldu. Bu şekilde, Trendyol pazaryeri üzerinde ürün satışı yapan e-ticaret sahiplerinin bu sayede siparişleri daha pratik şekilde müşterilerine ulaştırması mümkün hale gelecek ve hizmet kalitesi daha iyi bir hale gelmesi sağlanabilir. Sipariş ulaştığında evde kimsenin olmaması durumunda, siparişin geri gitmesi ya da evde uzun uzun ürünün ulaşmasını beklemenin önüne geçilebilir.

Kaynak: Teslimat Noktası Nedir ?